Proforma Fatura Nedir?
 
Proforma fatura ön fatura anlamına gelmektedir. Ticari anlaşmalar içerisinde karşı karşıya kalabileceğiniz fatura türüdür. Bu yazımızda proforma fatura nedir sorusuna cevap vermekle beraber ekol bilişim ve danışmanlık hizmetleri çözüm ortağı logo yazılım çözümleri ile olan entegrasyonu da değerlendireceğiz.

Proforma Fatura İçeriği Nasıl Hazırlanır?

  •  Fiyat
  • Teslimat şekli
  • Teslim tarihi
  • Teslim yeri
  • Ürünlerin cinsi
  • Ürünlerin adedi
  • Gerekli şartlar
  • Ades bilgileri
  • Gibi noktalar dikkat edilerek faturada yer almalıdır.
 
Faturanın hazırlanmasındaki amaç belirli durumların ön plana alınarak düzenlenmesi ve alıcı satıcı arasında bir taslak oluşumuna yardımcı olmasıdır. Ekol bilişim ve danışmanlık hizmetleri çözüm ortağı olan logo yazılım ile sizlere resmi fatura öncesi bir taslak sunmak için hizmet vermekteyiz.
Proforma fatura, satış işlemlerinin ve detayların onaylanması gerekli olan durumların netleştirilmesi ile hukuki anlamda geçerliliğe sahip olan ticari faturaya dönüştürülebilmektedir. İleride ortaya çıkabilecek olan yanlış anlaşılmalar, hatalı maddelerin görülerek karşılıklı anlaşmaya varılmasına yardımcı olmaktadır. Fatura örneği aşağıdaki gibidir;
 
 
Herhangi bir mali değeri veya ticari niteliği mevcut olmamaktadır. Şekil olarak örnekte gördüğünüz gibi ticari fatura niteliğini taşımaktadır. Bu fatura delil olarak kullanılamamaktadır. Alıcılar bu faturada belirtilen nitelikleri dikkate alarak siparişte bulunabilmektedir. Ön inceleme imkanı tanınmış olunur.
MS Word, Exel yada PDF formatında fatura oluşturulabilmektedir. Sağ üst kısımda fatura numarası ve tarihi yer alırken sağ üstte alıcı ve satıcıya ait olan bilgiler konumlandırılmaktadır. Orta bölümde satış yapılacak olan ürünkerin niteliği ve gerekli bilgilendirmeler yazılmaktadır. Alt notlar kısmında ise ödeme ve teslimata dair bilgilendirmeler yapılmaktadır.
Ekol bilişim ve danışmanlık hizmetleri çözüm ortağı olan logo yazılım çözümlerinden e fatura hizmeti ve e arşiv fatura hizmeti kullanıcıların işlemlerini en hızlı ve güvenilir yollar ile yapmasına olanak tanımaktadır. Elektronik platformda etkileşim ve veri akışı sağlayan çözümler kullanıcılara pek çok avantaj sağlamasına olanak vermektedir.

Paylaş: